Corona-crisis, even een bedankje aan onze klanten!

763

Op het moment dat ik deze blog schrijf is het 19 April.
De zon schijnt volop, ik heb mijn macbook geïnstalleerd in de tuin, een koud glas drinken en geniet van alle beesten om mij heen.
Als je zo even geniet van de stilte en de rust, van het gekeuvel van de honden in de tuin, het gekwetter van de valkparkieten in hun grote buiten volière moet ik echt even beseffen dat Nederland in een crisis zit.
Niemand kan er omheen, en er is echt niemand in Nederland die nu nog steeds niet weet wat er gaande is.

Onze dagen bestaan uit werk, honden wandelen in een bos (op een stuk waar we geen mensen tegen komen) en naar ons paard. Social distance, het wordt bijna een standaard Nederlands woord. Want ik heb mijn oma al weken niet gezien, met pasen wat lekkers en een bos bloemen moeten afleveren bij de receptie van het verzorgingstehuis waar zij verblijft.  Om vervolgens te bellen en maar naar boven te zwaaien, naar mijn oma achter het glas. Vrienden heb ik ook al in geen weken gezien. Appen geeft toch het gevoel van afstand, al heb je nog wel even contact.

Ook in onze winkel is het contact met de klanten veel minder intensief als dat we zouden willen. Krampachtig alles schoonmaken, en dat de hele dag door. Alsof we ineens mega smetvrees hebben gekregen. Via onze webshop beestachtiggoed.nl hebben we veel meer bestellingen dan anders. Ook van klanten welke helaas getroffen zijn door het corona virus en daardoor de deur niet uit kunnen. Maarja, de hond moet toch ook gewoon nog kunnen eten, en de kat moet toch ook een schone kattenbak.

Wij als ondernemers houden ons hart vast, zodra er weer een persconferentie wordt aangekondigd. Welke maatregelen zullen er voor ons worden gaan gelden, hoe creatief moeten we gaan worden als blijkt dat we dicht moeten. Huisdieren moeten toch ook gewoon voorzien worden in voeding? Vallen wij onder de levensmiddelen? Maar ook voor alle klanten die we hebben met een eigen onderneming, kappers, restaurant eigenaren, rijschoolhouders, fysiotherapeuten. Ze moeten hun toko sluiten, de toko die zorgt voor brood op de plank. Je ziet gewoon de wanhoop als je met ze staat te praten. Hoelang gaat het nog duren? Wanneer kunnen we weer klanten ontvangen, hoe zal de toekomst zijn. Besta ik dan nog wel?
Maar ook de klanten die in de zorg werken, en met vermoeide gezichten binnen komen wandelen. De verhalen die je hoort hoe het er aan toe gaat op de IC’s. Het is toch anders dan dat je het moet horen van het nieuws. Het is realistischer op de een of andere manier.

Wij merken tot nu toe gelukkig (!) nog niet zoveel van de corona crisis. Het is iets drukker geweest de afgelopen weken dan anders. Maar we hebben veel mensen gerust kunnen stellen dat we hoe dan ook door blijven gaan met het leveren van spullen, linksom of rechtsom.

Gelukkig komen de eerste voorzichtige berichten over herstel binnen via het nieuws. En gelukkig zijn de maatregelen niet meer aangescherpt. Toch hoop ik met heel mijn hart dat als we straks weer naar een restaurant kunnen, naar de kapper, of dat de 18 jarige weer mag beginnen met rijlessen, dat we dat ook gaan doen. Support de kleine ondernemers, al ga je alleen op het terras zitten voor een kop koffie, of al laat je alleen je uitgroei bijwerken bij de kapper.

En nu we toch bezig zijn, wil ik toch ook nog even een bedankje doen aan de klanten die ons blijven vinden, of de nieuwe klanten die ons in deze tijden gevonden hebben en het vertrouwen hebben gegeven om bij ons hun bestelling te plaatsen.
Doordat sommige leveranciers iets meer moeite hadden met leveren, of de bezorgdienst misschien iets minder snel ging als anders, was onze levering niet altijd zoals we zouden willen.
Bedankt voor het begrip daarvoor!

 

De volgende blog zal gewoon weer gaan over huisdier-gerelateerde onderwerpen.
Maar ik wilde toch even ons verhaal delen.

 

Tot de volgende!

 

Daphne en Bastiaan.

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Ik ben Daphne, waarmee kan ik helpen