Beestachtiggoed.nl tijdens de corona crisis

mikhail vasilyev 130018 unsplash

Inmiddels zijn we alweer enige weken verder nadat heel Nederland in de ban raakte van het corona virus.

Ook voor ons heeft het corona virus gevolgen gehad.
Allereerst de verandering in het dagelijkse leven, we hebben iemand in ons midden met een verhoogd risico (longproblemen) en nadat we ons huis vol hebben met een verzameling dieren (honden, papegaai, reptielen etc) hebben we ook 2 paarden waar we dagelijks naar toe gaan. Ineens ging ons leven van werken, paarden en ons sociale leven naar werken, paarden en that’s it. Geen sociaal leven meer, misschien in het begin wel lekker, maar na ruim 2 maanden missen we de sociale contacten wel. Geen afspraken met vrienden, niet even bij je ouders langs, en oma in het verzorgingstehuis hebben we ook al weken niet meer gezien.

Op de winkelvloer hebben we de gevolgen de eerste weken wel ervaren. Naast dat mensen bang waren dat het toilet papier op was, en niet meer te verkrijgen was op den duur, waren mensen ook bang dat de voeding die hun huisdier krijgt straks niet meer te verkrijgen was. Konden fabrikanten nog wel aan grondstoffen komen, en als het geproduceerd was, kon het dan nog wel bij de winkeliers terecht komen?

Dat waren vragen die wij ons ook zelf ook wel gesteld hebben. Maar toch hebben we ergens het vertrouwen gehad in onze vaste leveranciers dat diervoeding gewoon altijd beschikbaar zou blijven. Misschien dat de Nederlandse bevolking (al dan niet terecht) zou denken dat Nederland in een lockdown zou komen, of dat we weken een eenzame opsluiting tegemoet gingen, en dat wij iets optimistischer waren daarin. (wellicht dat je dat als ondernemer ook wel moet zijn, er moet toch een manier zijn om brood op de plank te krijgen in moeilijke tijden)

De bestellingen schoten door het dak. Onze vaste bezorgdienst kwam meerdere pakketen per dag halen. En ook in de winkel was (en is) het druk geweest. De ergste drukte hebben we achter de rug omdat men gelukkig ziet dat het “normale” leven enigszins blijft doorlopen, wel met hier en daar wat aanpassingen.

 

De corona tijd maakt je als ondernemer (extra) creatief.
Zo hebben we vaker dan normaal gesprekken gehad, en brainstorm sessies tijdens een Netflix avond hoe we onze service en aangeboden producten kunnen optimaliseren. En daar zijn veel ideeën uitgerold, waarvan een aantal worden uitgewerkt.
Het zal niet op vandaag of morgen zijn dat hier al resultaat van te zien is, maar heel erg lang zal dit niet meer duren.

Omdat de corona periode voorlopig nog wel even aanhoud en de anderhalve meter samenleving nog heel lang deel zal uitmaken van onze maatschappij, willen we zorgen dat mensen onze service toch blijft ervaren maar vanuit huis meer betrokken kan worden bij ons bedrijf.
We zijn klein, (groeiend!) met jonge ondernemers aan het roer die binnen Almere al jaaaaaren een gevestigde naam zijn.
En daarbuiten weten mensen ons gelukkig ook steeds vaker te vinden waar we echt super blij mee zijn.

Houd onze social media kanalen in de gaten, want daar gaat binnenkort een heleboel gebeuren!

En vooral, houd anderhalve meter afstand, gebruik je gezonde verstand, zoek geen drukke plekken op en blijf GEZOND!

Een beestachtige groet,
Daphne

93117216 2889913867767006 8721218036998078464 o

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Ik ben Daphne, waarmee kan ik helpen