De puppy en kitten waanzin

De puppy en kitten waanzin

De puppy en kitten waanzin

Het feit dat we inmiddels in de 2e corona golf zitten is niet meer te ontkennen.
Ons dagelijks leven ligt volledig op zn kop, en in plaats van dat we met z’n alle kerst kunnen vieren, moeten we het in kleine groepjes houden.

Wat ons direct bij de eerste golf al opgevallen was, was de explosie aan kittens en puppy’s die werden aangeschaft.
Als het een weloverwogen keuze is geweest, is er natuurlijk niets aan de hand.
Dan heb je het besef dat de corona crisis een keer over gaat, en dat het thuiswerken ook een keer (al dan niet gedeeltelijk) ophoud.
En dat na de corona crisis nog steeds dat lieve hondje of katje thuis zit (want die zijn inmiddels volwassen geworden) en dat zij nog steeds de aandacht nodig hebben die ze gewoon altijd nodig hebben.

Zelf hebben wij op dit moment een nest met flatcoated retrievers liggen.
Dit nest was al ruim voor de Corona crisis gepland, en omdat wij officiële fokkers zijn, zijn hier ook de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan.
Als ik zeg dat ik tussen maart en eind oktober meer dan 350 telefoontjes en mailtjes heb gehad (ik heb het namelijk bijgehouden) dan overdrijf ik echt niet. En nog wordt ik gebeld door mensen die op korte termijn een pup willen.

Waanzin…… Want voor ons als hobby fokkers (die eens in de 2 tot 3 jaar een nest fokken) is de lol er echt af op deze manier. Er waren momenten dat ik (sorry….) mailtjes ongelezen heb verwijderd, en telefoontjes niet meer opgenomen heb.
Ik snap gewoon niet waar die gekte ineens vandaan is gekomen.

Omdat wij dagelijks honden en katten bezitters over de vloer krijgen in onze winkel, werd ook daar al snel duidelijk dat wij een heuse puppy en kitten golf konden verwachten. Gelukkig waren er veel mensen die er bewust over nagedacht hebben, maar er zijn ook verhalen geweest waar we moeite moesten doen om niet met onze ogen te rollen.

Inmiddels zie ik het ene gedeelde bericht, na het andere gedeelde bericht voorbij komen van fokkers die ook knetter gek worden van de enorme vraag naar pups.
Er zijn op dit moment gewoon geen pups meer te krijgen, en wat je overhoud zijn de broodfokkers of de particulieren die geld ruiken en lukraak aan het fokken zijn met fikkie en takkie van de buurman op de hoek gebruiken als dekreu.
En dat geld ruiken, man man man, wat een achterlijke prijzen zien we voorbij komen.
De meest ongelukkige kruisingen, ongeteste ouders, geen idee wat er in de lijnen daar achter zit en daar rustig tussen de 1800 en (ja echt!) 3800 euro vragen.
Mensen zijn blind geworden, lopen rustig met de verkoper mee naar een grote schuur waar wel 100 pups zitten, vaak zonder moeder, geïmporteerd uit het buitenland.
Of een ” labradoodle ” halen bij een particulier die graag 2500 euro per pup vangt en een labrador met een poodle kruist en zegt tadaaaa, hier heb je een veel te dure labradoodle.

Of men koopt een ras die totaal ongeschikt is als huishond, en na een jaar met een gedragsgestoorde hond zitten omdat zij de hond niet kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft.

Om het maar niet te hebben of de poezen die volop aan het werpen zijn, want iedereen wil een kitten (het liefst zo goedkoop mogelijk) en het asiel zit meer dan vol met katten die geen baasje meer hebben en kunnen vinden.
Er is al een overschot aan katten, dus ga eerst eens in het asiel kijken voordat je besluit een kat (of hond!) in huis te nemen.

Ik houd mijn hart vast, de vraag naar pups en kittens is groter dan ooit.
En de asiels in Nederland zitten over een jaar voller dan ooit…..

 

Wat ik met deze blog wil bereiken?

Allereerst mensen waarschuwen, corona gaat ooit een keer voorbij en dan leven we weer in een wereld zoals we deden voor 2020.
Ook mijn frustratie uiten, een pup kopen doe je niet zoals je een tv bij de media-markt koopt. Een fokker stopt bloed zweet en tranen in het fokken van een nest, en wil zijn of haar pups niet als warme broodjes verkopen. Een goede fokker wil dat zijn of haar pups (of kittens) bij mensen terecht komt waar het dier oud kan worden. En niet omdat het een bevlieging is omdat we nu met z’n alle thuis zitten.

Misschien onnodig, maar ik geef toch nog een paar handvaten mee waar op te letten bij het aanschaffen van een pup of kitten

  • als je echt serieus bent, dan is het heus niet erg om een paar maanden langer te wachten tot er iets beschikbaar komt. Schrijf je in bij een officiële fokker, vraag naar de gezondheidspapieren van de ouderdieren en eventueel nakomelingen en heb geduld!
  • Ga absoluut niet naar iemand toe die meerdere rassen heeft zitten. Een serieuze fokker heeft max 2 verschillende rassen en niet het hele jaar door pups! Zodra iemand adverteert met 10 verschillende rassen, REN!
  • Aanbetalingen gewoon niet doen, zeker niet als dit via marktplaats loopt! Pas betalen als je het dier gezien hebt, en zeker bent dat dit een serieuze fokker is.
  • Laat de gelegenheid nestjes van Fikkie en takkie maar lekker liggen, je weet echt niet wat je in huis haalt qua gezondheid en gedrag. Pups zijn allemaal schattig, ongeacht het ras, maar naar mate zij ouder worden komt de ellende ook boven.
  • Pups niet eerder dan 7 weken meenemen! Kittens moeten eigenlijk nog langer bij de moeder blijven.
  • Alleen dieren meenemen die een paspoort hebben met een chip
  • En als laatst, bedenk ook of je op de langere termijn tijd en GELD hebt om het dier te onderhouden zonder dat deze over een jaar 5 dagen per week alleen thuis zit.

Succes in de zoektocht naar een nieuw maatje.
Alles samenvattend in deze blog: GEDULD!

Een reactie op “De puppy en kitten waanzin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beestachtiggoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 951 reviews.
Ik ben Daphne, waarmee kan ik helpen